Sverigepremiär för större Weidemann

Weidemann utökar sitt sortiment ytterligare genom att gå in i klassen för 7 meters teleskoplastare. Fokus för dessa maskiner ligger på tung materialhantering, staplingsarbete på hög höjd, god räckvidd för hyllmaterial och ständig aktivitet i fyllnadsanläggningar.

Weidemann uppnår 7 m lyfthöjd med två modeller: de nya T7035 och T7042 erbjuder en nyttolast på 3,5 respektive 4,2 ton. De nya modellerna ger kunderna många nya funktioner och möjligheter att skräddarsy sin egen maskin så att den passar de egna arbetskraven.
I dag har den nya maskinen Sverigepremiär och visas på Maskingruppen i Ängelholm.

Översikt över de viktigaste funktionerna hos Weidemanns nya 7 m teleskoplastare:

 

– Den nya teleskoplastaren utmärker sig genom sin utmärkta sikt runtomkring, vilket möjliggörs av den så kallade “Best View Cabin”. Den har utformats med följande egenskaper: en stor böjd vindruta fram med god sikt uppåt, uppvärmda sidorutor och en lutande motorhuv som ger fri sikt åt båda hållen samt en hyttkonstruktion med fyra pelare och en panoramisk bakre vindruta för perfekt sikt bakåt – och särskilt optimerad av Weidemann är sikten över höger bakhjul.
– Teleskoplastarna är utrustade med kraftfulla Perkins-motorer och finns i versioner med 75 kW/102 hk (endast T7035), 90 kW/122 hk och 100 kW/136 hk. Motorerna uppfyller utsläppsstandarden steg V med SCR-teknik, DPF och DOC.
Hastigheter på 20, 30 och 40 km/h finns som tillval.

 

– “Föraren först” är filosofin för alla komponenter, som har balanserats för att garantera ergonomi, säkerhet och komfort för förarna. I detta sammanhang är det värt att nämna den stötdämpande konsolen med joystick och knappsatser, en stor 7-tumsskärm, ergonomisk utformning av komponenterna, ett färgkodat intuitivt operativsystem, generösta förvaringsutrymmen, bekväm belysning vid ingång med halkfria, öppna trappsteg utan hinder.
– Tre styrlägen säkerställer optimal manövrering av maskinerna: inställningar för fyrhjulsstyrning, framhjulsstyrning och krabbstyrning finns tillgängliga för olika arbetssituationer.
Teleskoplastarna har också – en unik 45-graders styrvinkel. Maskinerna är också utrustade med det välkända förarstödet vls (Vertical Lift System), patenterat av Weidemann och utvecklat för att förbättra stabiliteten. Detta möjliggör ett flytande arbetssätt och dess halvautomatiska teleskoprörelse stöder arbetet i en komplex arbetsmiljö.
– Förarna har följande vls-lägen tillgängliga: skopläge för lastning av tex.bulkmaterial, staplingsläge för stapling på hög höjd och manuellt läge, utan systemstöd, t.ex. för lastning.
– Installation av ett effektivt värme- och ventilationssystem med fläktar, friskluftsintag och välplacerade luftmunstycken garanterar ett bra arbetsklimat. Ett luftkonditioneringssystem med automatisk klimatkontroll finns också som tillval. Hytten kan också ventileras med frisk luft genom att öppna skjutfönstret på sidan och den bakre vindruteventilen.
– Den vändbara fläkten gör det möjligt för föraren att bekvämt göra sig av med damm i hytten genom luftintagsgallret, utan att behöva lämna sitt säte.
– En förenklad i och urkoppling av redskap genom optimal tryckavlastning av tredje styrkretsen för redskapen är standard.
– Olika släpvagnskopplingar kan användas för att konvertera släpvagnsdrift, med en maximal last på 16 ton.
Den omfattande ombyggnaden av båda de nya modellerna avslutas med en dynamisk design med slående linjer på motorhuven och hytten.