Robust Krampe-vagn med låg lasthöjd

Minilastare är populära då de kan användas för otaliga ändamål, men vid ett tillfälle möter de ofta sin begränsning. Många av dem kan inte “nå över kanten” på vagnarnas sidor vid lastning med skopa.

Det har Krampe nu ändrat på, för med en specialversion av deras Krampe SK460 entreprenaddumper har lasthöjden sänkts till 1,85 meter.
Krampe Fahrzeugbau i Tyskland är känt för att tillverka EU-typgodkända jordbruks- och anläggningsvagnar av hög kvalitet. Deras standardsortiment är brett, men de stoppar inte för att anpassa vagnarna efter kundernas önskemål. Därför var det inte svårt för en lokal Krampe-återförsäljare att övertyga Krampes man i Norden, Kenneth Brönner, att de skulle vilja ha en av de mindre Krampe anläggningsvagnarna i låg version. Tanken är att det ska vara enkelt för de extremt många minilastare och smågrävare som jobbar för trädgårdsmästare, på byggarbetsplatser, hos kommuner och givetvis även inom lantbruket att lasta släpet. Med andra ord får lasthöjden inte vara för hög.
Resultatet är en 2-axlig Krampe SK460L med en 6,3 m³ kasse och en maximal totalvikt på 22 ton. Den har en lasthöjd på endast 1,85 m jämfört med 2,35 m i standardversionen.
– Jag tror att återförsäljaren har sett rätt. I stort sett alla minilastare och grävmaskiner kan nå över vagnens sidor vid lastning, så det finns verkligen många typer av kunder som kan ha stor nytta av den modellen, säger Kenneth Brönner.
Han framhåller också att vagnstypen Krampe SK har platt botten och därför lämpar sig för transport av pallgods eller mindre entreprenadmaskiner. – Den flexibla släpvagnen har fjädrande dragstång och chassi och den är EU-typgodkänd för 40 km/h så man tar sig snabbt runt med den, säger Kenneth Brönner.

Teknisk data:
Modellnamn: Krampe SK460L
Vagnlåda: 6,3 m³
Totalvikt: Max. 22 ton enligt dansk lag
Nyttolast: Max. 14 ton
Bromsar: I visad version kombibromsar med luft och hydraulik, men kan även levereras med luftbromsar
Axlar: 120 mm BPW axlar
Fjädring: 20 tons paraboliskt fjädringschassi
Godkännande: EU Typgodkänd till 40 km/h