Ny vd för Maskinleverantörerna

Styrelsen i MaskinLeverantörerna har utsett Lina Tuvesson Hallman till ny vd för branschorganisationen, en tjänst hon tillträdde den 4 maj 2023. Lina Tuvesson Hallman tar över efter Björn Bäckström som går i pension efter att ha arbetat för föreningen sedan år 2001.

Maskinleverantörerna är branschorganisationen för generalagenter och återförsäljare av lantbruks-, skogs- och entreprenadmaskiner i Sverige. Björn har i sin roll som vd ansvarat för att utveckla föreningen och dess verksamhet. Han har bland annat skapat och upprätthållit samarbeten med gymnasieskolor med ambition att höja kvaliteten på utbildningen och öka intresset för serviceteknikeryrket. Björn har även bidragit till att skapa ett reklamationsråd inom maskinbranschen samt startat upp föreningens egen mässverksamhet.

– Jag vill passa på att tacka Björn för hans engagemang i MaskinLeverantörerna. Vi har idag en förening med en stark representation av marknadens leverantörer i branschen för mobila arbets- maskiner. Detta är viktigt för att ha möjlighet verka och utveckla branschen med hänsyn till medlemmarnas och medlemmarnas kunders bästa, säger Christer Söderberg, styrelsens ordförande.

Lina, som är utbildad jurist, har varit en del av teamet på MaskinLeverantörerna sedan år 2003 och har lång erfarenhet av branschen. Hon har idag bland annat ansvar för juridisk rådgivning för medlems- företagen, föreningens reklamationsråd samt mässverksamhet. Hon är även aktiv i sektionernas verksamhet samt i samarbetet med nordiska och europeiska branschorganisationer.

– Maskinbranschen står inför spännande och utmanande förändringar och MaskinLeverantörerna vill vara med och driva branschen framåt. Jag ser fram emot att bidra till MaskinLeverantörernas fortsatta utveckling tillsammans med medlemsföretagen, säger Lina Tuvesson Hallman.

Lina Tuvesson Hallman