Ökad komfort med Metsjö

Ny modell i MetaQ serien har ny teknik som ger ökad komfort. Vagnen heter MetaQ 51 och ingår i MetaQ som är Skandinaviens mest sålda vagnserie baserat på omsättning.

MetaQ 51 ersätter traditionell pendelboggie med hydraulisk fjädring. Vagnens nya hydrauliska teknik ger bättre komfort i höga hastigheter till ett lägre pris än föregående tekniska lösningar. MetaQ 51 har utvecklats under 5 år och det finns redan ett 40-tal vagnar ute på marknaden.
Den nya vagnen är byggd i höghållfast stål med en konstruktion som både ger låg markpackning och låg bränsleförbrukning. Tyngdpunkten blir lägre och det ökar stabiliteten och trafiksäkerheten. MetaQ 51 bygger vidare på Metsjös flakbytarsystem och kan utrustas med alla flak i MetaX storlek. Den nya vagnens lågbyggda axelupphängning i 7,3 kubikmeters schaktutförande har en låg lasthöjd på 1,8 meter, vilket är fördelaktigt vid lastning med minilastare. Vagnen kan utrustas med stora hjul 800/40 22,5 vilket i kombination med vagnens låga egenvikt på 3,5 ton ger låg markpackning.

Ivarsson i Metsjös vd Anders Ivarsson poängterar vissa egenskaper som han menar kommer att attrahera kunder:
– Framkomlighet, låg markpackning och att kunna köra i hög hastighet är för många professionella kunder av största vikt. MetaQ serien som i övrigt består av de större vagnarna MetaQ 60, 75 och 95 har blivit ett begrepp i norra Europa. MetaQ 51 är en fin vagn med stora tekniska fördelar till en attraktiv prislapp.

På Swedish Agro som säljer Metsjös vagnar är man mycket nöjd, så här säger produktchefen Magnus Forsell:
– Denna vagn har vi redan hunnit testa av med mycket bra återkoppling från kunder. Den kommer att tilltala våra professionella kunder som vill ha en vagn med goda köregenskaper, låg markpackning och bra framkomlighet. Vi och våra kunder uppskattar verkligen Ivarssons höga kvalitet och innovativa produktsortiment och ser fram emot att nu marknadsföra denna vagn.

Fakta:

MetaQ 51 kan lasta upp till 21 kubikemter spannmål, 14 kubikmeter dumpermassa, 34,5 kubikmeter grönfoder och kan även utrustas med Maskinflak. Flaklängden är då 5 meter.