Nytt vagnsdäck med ökad hållbarhet

Nytt vagnsdäck med ökad hållbarhet

Nytt vagnsdäck med ökad hållbarhet

Indiska BKT, en multinationell däcktillverkare, har tagit fram ett radialdäck med stålbälte särskilt utformat för att förbättra prestandan vid bygg- och anläggningsarbeten samt jordbrukstransporter.

Däcket heter FL 695 och har stålbälte som har utformats specifikt för att optimera prestandan hos släpvagnar som används i bygg- och jordbrukstransporter. Denna produkt kompletterar BKT:s utbud, som redan ståtar med en portfölj på över 3 600 produkter, och befäster dess position som ledande inom Off-Highway-däckindustrin med det bredaste produktsortimentet på marknaden.
I takt med att den globala efterfrågan på jordbruksprodukter ökar och avancerad teknik tas i bruk blir traktorer och släpvagnar allt viktigare och mer användbara verktyg. Dessa typer av utrustning, som traditionellt använts inom jordbruket, används nu även inom byggindustrin tack vare sin flexibilitet, kraft och anpassningsförmåga till olika användningsområden. Operatörer inom jordbruk och industri gör allt större ansträngningar för att optimera användningen av sina maskiner och redskap för att undvika perioder av inaktivitet och dra full nytta av deras potential i olika driftssammanhang. Denna trend stöds av genombrott som precisionsjordbruk, robotik och elektriska traktorer, som förbättrar effektiviteten och hållbarheten i verksamheten.

– Med FL 695 ville vi skapa ett däck som möter de specifika behov som finns vid jordbruksindustriella tillämpningar, där släpvagnar spelar en nyckelroll för produktiviteten, i det stora hela, samtidigt som de har en stor påverkan på prestandan och den operativa effektiviteten. Men det är inte allt. FL 695 svarar också på de krav vad gäller pålitlighet, mångsidighet och hållbarhet under alla operativa förhållanden genom att visa sig vara ett däck utan dess like, resultatet av en noggrann forsknings- och utvecklingsprocess, med syfte att ge användarna en lång livslängd, kommenterar Denis Piccolo, produktmanager på BKT.

FL 695:s slitbanedesign i mittblocket säkerställer utmärkt stabilitet och uthållighet under alla förhållanden, samtidigt som den bidrar till utmärkt självrensning vid användning på väg, fält eller annan terräng. Mönsterdjupet bidrar till en längre produktlivslängd, medan det robusta däckhöljet och stålbältet ger effektivt skydd mot punkteringar. Dessutom ökar den speciella gummiblandning som används i tillverkningsprocessen dess motståndskraft mot punkteringar, och därmed också däckets pålitlighet under de mest krävande förhållandena.

Ytterligare en styrka hos FL 695 är dess mångsidighet som gör det till den perfekta lösningen för vägtransporter under vintern liksom gödslingsarbeten under sommaren.

FL 695 finns för närvarande tillgängligt i fyra storlekar: 600/55 R 26,5, 650/55 R 26,5, 600/60 R 30,5 och 710/50 R 30,5. Detta däck utvidgar BKT:s redan kraftigt varierade produktutbud och bekräftar därmed företagets strategi att erbjuda lösningar av hög kvalitet även för de tyngsta tillämpningarna. Att välja rätt däck för varje uppgift innebär förebyggande av belastning och nötning och förbättrad produkthållbarhet, vilket i sin tur resulterar i en lägre miljöpåverkan och minskade kostnader.

 

FL 695 är ytterligare bevis på BKT:s hängivenhet att utveckla högst specialiserad teknik utformad för att möta deras kunders och slutanvändares olika operativa behov. Med sin innovativa design och sina avancerade tekniska egenskaper är FL 695 ämnad att bli måttstockslösningen inom den jordbruksindustriella sektorn.