Nya rivningsbomar

Förbättrad flexibilitet, mindre koldioxid och lägre total ägandekostnad – få alla fördelarna med det nya lyftläget för flerfunktionella rivningsbommar, specifikt framtaget för Volvomaskiner med hög räckvidd av Volvo Construction Equipment (Volvo CE).

Volvo CE har länge sett behovet av att skapa och supporta maskiner fokuserade på rivningsbranschens behov. Medan specialiserade maskiner är väl lämpade för en viss rivningsuppgift, så är de ofta begränsade av sin specialisering, vilket gör dem olämpliga för andra arbetsuppgifter.

Med detta i åtanke har Volvo CE konstruerat och byggt en innovativ lösning för flerfunktionella rivningsmaskiners lossning och lastning, som inte bara sänker den totala ägandekostnaden, sparar tid och ger större flexibilitet, utan inte minst minskar kundernas koldioxidavtryck – inte minst viktigt i tider då bränslepriserna är höga och koldioxidminskning står i fokus.

 

Hög räckvidd med lägre total ägandekostnad och bränsleförbrukning

Lyftläget för flerfunktionella rivningsbommar, som är unikt på marknaden, kan monteras från fabrik på alla företagets grävare med hög räckvidd i E-serien: EC380E HR, EC480E HR och EC750E HR, som alla redan kan konfigureras med olika förlängningar och bommar för att utföra en mängd applikationer.

Med det här nya lyftläget för flerfunktionella rivningsbommar är E-seriens mångsidighet inte längre begränsat till bara själva rivningsprocessen, utan ger även möjlighet att förbättra logistiken för transport till och från arbetsplatser. Detta eftersom kunderna kan använda maskinen för säkra lyft av de olika delarna, till exempel rivningsbommen eller motvikten, från trailern till marken där de kan monteras på ett säkert sätt.

 

Martijn Donkersloot, ansvarig för lösningar med specialapplikationer inom rivning, återvinning och grävmaskinsmodifieringar för Volvo CE:s försäljningsregion Europa och internationellt, säger: ”Fördelen är att inte bara den totala ägandekostnaden blir lägre, genom att eliminera behovet av en mobil kran eller en andra grävmaskin, utan flexibiliteten ökar också tack vare tidsbesparingarna av att inte längre behöva en tredje part för lastning och lossning. Även koldioxidavtrycket minskar eftersom det behövs färre fordon på platsen”.

Enkelt och säkert att integrera i kundernas verksamheter

Den här innovativa lösningen består av en maskinprogramvara specifikt framtagen för kontrollerad lyftning av utrustning, såväl som visuella varningar utanför hytten för att varna personer i närheten om att en lyftprocess pågår. Programvaran reglerar även hydraultrycket och motorvarvtalet för att styra maskinens rörelsehastighet under lyftet, vilket säkerställer optimal säkerhet under hela förloppet.

 

Dessutom levererar Volvo CE sitt CE-certifierade lyfttillbehör, som är specifikt framtaget för att passa den patenterade modulära ledkonstruktionen från den flerfunktionella rivningsbommen och kan enkelt anslutas till dess nedre tapp. När alla komponenter har lossats på ett säkert sätt är det tack vare den modulära hydraulleden enkelt att växla till bommen med hög räckvidd eller för grävning – snabbt och smidigt så att rivningen kan påbörjas utan tidsfördröjning.

Det unika lyftläget för flerfunktionella rivningsbommar, som är konstruerat, byggt och supportas av Volvo CE, är väl lämpat för behoven inom rivning, samtidigt som det sänker kundernas kostnader, minskar deras koldioxidutsläpp, sparar tid och ökar flexibiliteten på arbetsplatsen.

Johan Henrysson, produktchef grävmaskiner på återförsäljaren Swecon, säger: ”Volvo CE:s unika rivningsmaskiner med smarta lösningar är väl accepterde på den svenska marknaden och vi ser ett stort intresse från våra kunder i detta komplexa segmet som kräver maskiner med stor flexibilitet”.