Maskinia lanserar Europas största program för elektriska dumprar

Maskinia, den svenska generalagenten för Bergmann dumprar, meddelar att man nu med stolthet lanserar det mest omfattande programmet för elektriska dumprar i Europa. Det familjeägda företaget Bergmann från Tyskland har under många år prioriterat hållbarhet och klimatskydd, och nu tar de ett stort steg framåt med sitt imponerande sortiment av elektriska dumprar.

Bergmanns utvecklingsteam har sedan 2016 arbetat målmedvetet med att konvertera hela sin serie av dumprar med en maskinvikt upp till 3 500 kg till att drivas av el, vilket eliminerar utsläpp och minskar miljöpåverkan av tung transport. Målet har varit att erbjuda en komplett elektrisk produktlinje samtidigt som man utnyttjar fördelarna och flexibiliteten hos elektriska drivsystem. Dessutom har man lagt stor vikt vid säkerhet, för att operatörerna ska kunna utföra sitt arbete på intuitiva och säkra fordon.

Bergmanns nya program omfattar totalt 5 olika modeller med lastkapaciteter från 300 kg upp till 3 500 kg.

Minidumpern C301 finns i tre olika storlekar och är den minsta modellen i utbudet av elektriska dumprar som passar exemplariskt i trädgårdar, på hästgårdar eller liknande platser där man enkelt behöver förflytta massor upp till 800 kg på ett smidigt sätt.

Därefter kommer C801 (hjulburen) och C901 (bandburen) som är ytterst kompakta och lätthanterliga dumprar idealiska för till exempel arbeten inomhus eller i miljöer med begränsade.

Näst på tur följer C802 med en imponerande lastkapacitet på hela 1500 kg trots sitt kompakta format. C802 är utrustad med sviveltipp, moderna instrument och en komfortabel och trevlig förarmiljö. Helt enkelt en perfekt instegsmodell för hyrfirmor.

Den största elektriska dumpern från Bergmann är C804e. Med en lastkapacitet på hela 3,5 ton och med funktioner som roterande förarsäte, sviveltipp, krabbstyrning/fyrhjulsstyrning och de stora fördelarna med eldrivna fordon som innebär 100% utsläppsfri, tystgående och snabb så har den allt du kan önska för en produktiv arbetsdag.

Bergmanns egna drivsystem används i alla nya modeller, där det egenutvecklade och egentillverkade batteriet utgör kärnan. Det 80 V litiumjärnfosfatbatteriet uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna och har en extremt lång livslängd.

Hela Bergmanns elektriska dumperprogram visades för första gången på Bauma 2022 i München och finns nu tillgänglig hos generalagenten Maskinia.