Giant går på band

Giant går på band

Giant går på band

Två nya kompakta glidstyrda modeller på larvband. De heter GS950T som är utrustad med en 25 hästars motor och GS850T är utrustad med en 20 hästars motor, både med dieseldrift. Maskinerna är de första på band från nederländska Giant. 

De båda maskinerna har som standard 180 millimeter breda band och GS950T kan även levereras med 230 millimeter breda band.
Att maskinerna är utrustade med larvband i stället för traditionella hjul ger flera fördelar som förbättrad dragkraft, stabilitet och utmärkt manövrerbarhet i ojämn terräng. Banden är gjorda av slitstarkt material som säkerställer långvarig hållbarhet och prestanda även under de mest utmanande förhållanden.

GS950T drivs av en kraftfull 25 hästars Kubotamotor med 3 cylindrar som levererar imponerande kraft. Maskinen klarar en lång rad uppgifter, inom många olika sektorer, till exempel bygg, lantbruk och entreprenad. Den avancerade hydrauliska styrningen gör det enkelt att kontrollera maskinens rörelser med precision.
Då det är snabbt och enkelt för föraren att kliva på och av maskinen, gör att det blir bättre arbetskomfort och snabbhet för vissa typer av arbetsuppgifter.

Giant har ändrat maskinens tyngdpunkt genom att installera larvband, så att vikten mot marken blir bättre fördelad och minilastaren blir mer stabil. Lyftkapaciteten ökas med larvband så GS950T får en lyftkapacitet på 576 kg, med en egenvikt på 1 036 kg.