Ökad omsättning för Wacker Neuson

Wacker Neuson-gruppen fortsatte att växa under räkenskapsåret 2022. Trots krigets utbrott i Ukraina och den resulterande ökade pressen på den ekonomiska miljön under året, kunde koncernen fortsätta på sin tillväxtbana. Intäkterna ökade återigen markant jämfört med föregående år med 20,7 procent till 2 252,4 miljoner euro (2021: 1 866,2 miljoner euro).
– Mot bakgrunden av allmänt svåra förhållanden kan vi vara mycket nöjda med vår verksamhet under 2022, förklarar Dr Karl Tragl, styrelseordförande och VD för Wacker Neuson Group. 

En betydande ökning av inflationen, driven av stigande materialpriser, ökande personalkostnader och stigande energikostnader, i kombination med pågående problem i försörjningskedjorna och de svårigheter som finns kring Ukrainakriget har lagt många hinder i vägen för vår dagliga verksamhet , som vi framgångsrikt har övervunnit. Viktiga strategiska projekt, såsom integrationen av Enar-gruppen, den betydande expansionen av vår produktionskapacitet och en ny fabrikskonstruktion i Serbien, drevs konsekvent framåt av oss under 2022 och säkrar framtida livskraft och framgång. i vår grupp.”

Vinstmarginalen uppgick till 9 procent och vinsten för år 2022 blev därmed 1 709,9 miljoner euro.