Cub Cadet presenterar sin första E-Zero turn och sina nya E-Rider-modeller

I flera år har Cub Cadet’s varumärke varit engagerat i att bygga upp och utöka ett toppmodernt e-sortiment. Under säsongen 2023 driver företaget elektrifieringen vidare som en del av koncernens strategi och presenterar för första gången en stor zero-turn åkgräsklippare med Li-ion-drift: Nu med XZ5 EL107 är även de mest mångsidiga medlemmarna i Cub Cadet-familjen eldrivna, som under drift har den vanliga kraften men är ändå tysta och utsläppsfria.

– Med lanseringen av XZ5 EL107 lyfter vi ytterligare en Cub Cadet-produktgrupp till en framåttänkande nivå, säger den nöjda Wolfgang Rill, försäljningschef för Stanley Black & Decker Outdoor GmbH. Vårt elektriska utbud uppfyller naturligtvis de stränga krav på prestanda, kraft och hållbarhet som vi ställer på varje produkt. Kombinationen av eldrift och beprövade fördelar med Cub Cadet-plattformen gör den nya E-Zero-Turn särskilt attraktiv.

100% elektrisk. 0% kompromiss.
Som alla Cub Cadet E-Range-maskiner får den nya E-Zero-Turn sin kraft från ett toppmodernt litiumjonbatteri. Förutom en lång drifttid förhindrar den moderna batteritekniken kraften att sjunka även när batterinivån är låg. Detta innebär att maskinerna är designade för att fungera lika kraftfullt som bensinmotorer och att de tack vare E-Power är miljövänligare eftersom det sker inga utsläpp under drift.  De är också enkla att serva och underhålla och är betydligt tystare än jämförbara bensinmotorer. Naturligtvis med den vanliga Cub Cadet-prestandan.

Prestanda
Med ett kraftfullt litiumjonbatteri (Cub Cadet 56 V Max*/60 Ah/3 000 Wh) erbjuder den nya E-Zero-Turn ren energi med full flexibilitet och enastående precision. Med en klippyta på upp till 10 000 m2/h uppnår XZ5 EL107 beroende på gräsmattans och markförhållanden en maximal drifttid på upp till 90 minuter tack vare Eco Mode. Batteriet är fulladdat igen efter fyra timmar.

XZ5 EL107 imponerar med en enastående klipp- och mulchprestanda med klippbredd på 107 cm. Det högkvalitativa klippdäcket kan justeras individuellt i 15 lägen med klipphöjder på 25-114 mm med hjälp av ett fotdriven klippdäckslyft. Mulching kittet som ingår i leveransen och den 230 l stora uppsamlarsäcken som finns tillgänglig som tillbehör gör åkgräsklipparen till en flexibel allrounder. Det bekväma styrsystemet med noll i svängradie möjliggör maximal manövrerbarhet och kontroll, medan den förskjutna framaxeln gör att klippdäcket kommer så nära rabatter, staket och träd som möjligt för att få en ren kantklippning.

Livslängd
Förutom de kraftfulla motorerna förlänger högkvalitativa material och komponenter hållbarheten, såsom den starka  stålrörsramen och det robusta klippdäcket. Cub Cadet visar fullt förtroende för den nya E-Zero-Turns hållbarhet och robusthet och ger tre års garanti på gräsklipparen och Cub Cadets litiumjonbatteri.

Komfort
När det gäller komfort erbjuder E-Zero-Turn också höga ergonomiska standarder och utmärker sig med vibrationsreducerande element, såsom ett snabbt justerbart säte med högt ryggstöd, 2-vägs styrspakar med mjukt grepp och halkskyddsmatta. Allt detta ger komfort och minimerar tröttheten under arbetet, även under långa perioder och i höga hastigheter. LED-strålkastare ger synlighet vid arbete i gryning och skymning, premiumdäck bidrar till hög dragkraft och därmed stabilitet och kontroll vid en rad olika väderförhållanden och på olika ytor.

Vi är familjen
Förutom lanseringen av XZ5 EL107 på marknaden ger Cub Cadet de två E-Riders LR2 ES76 och XT2 ES107 en omfattande ansiktslyftning och några uppdateringar: E-Rider-modellen 2023 imponerar med många bekvämligheter, t.ex. ultraljusa LED-strålkastare, elektronisk farthållare, Revtek™-teknik, safe-return-funktion, varierande klipphöjdsinställning och den snävaste vändcirkeln på endast 17 cm tack vare ”TIGHT TURN X-TREME”-tekniken.

Den nya attraktiva designen skapar en visuell länk med blåa detaljer för att utpeka elektrifiering, och förenar Cub Cadet E-serien med en gemensam ”familjelook”.

Priser** och tillgänglighet
Den nya Cub Cadet E-Zero-Turn XZ5 EL107 kommer att finnas tillgänglig från och med våren 2023 och kommer att finnas exklusivt hos återförsäljare med ett rekommenderat återförsäljningspris på 8 499* euro (XZ5 EL107).

Den nya Cub Cadet E-Rider LR2 ES76 och XT2 ES107 kommer att finnas tillgängliga från och med våren 2023 och kommer att finnas exklusivt hos återförsäljare med ett rekommenderat återförsäljningspris på 4 999* euro (LR2 ES76) och 7 999* euro (XT2 ES107).