Sveaskog flyttar fram positionerna inom solenergi

Sveaskog flyttar fram positionerna inom solenergi

Sveaskog flyttar fram positionerna inom solenergi

Sveaskog tar steget in på solkraftsmarknaden och tecknar samarbetsavtal med två bolag, Alight och Svea Solar, för storskalig solenergiproduktion på skogsmark med en sammanlagd effekt på 2 gigawatt.

Sveaskog har ingått avtal med Alight respektive Svea Solar om att bygga solkraft på skogsmark på ett antal platser i södra Sverige. Därmed utökar Sveaskog sitt engagemang inom förnybar energi. Energiportföljen innehåller sedan tidigare betydande andelar vindkraft och biobränslen. Satsningen på solkraft ligger även i linje med Sveaskogs övergripande ambition att bredare nyttja markinnehavet och de affärsstrategiska möjligheter som följer med ett stort markinnehav.

– Vårt uppdrag är att skapa värde ur skog och mark. Att investera i solkraft på Sveaskogs mark är ett naturligt steg för oss som stor markägare. Det är ett sätt att ytterligare bidra till energiomställningen och framtidens behov av fler energislag, samtidigt som det ger oss möjligheter till nya intäkter. I Alight och Svea Solar har vi hittat två kunniga och stabila partners när vi nu tar det här steget, säger Erik Brandsma, vd på Sveaskog.